[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 113: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
problem z trybem full screen bf1 - 1stCav eSport Club

Dzisiaj jest 17 wrz 2024, o 19:22
Quick search
Forums: Topics: Users:

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość

witam,
sprzęt: i5-6600, 16gb ddram, palit gtx 1060 6gb, monitor asus mx25h, win 10 pro x64

otóż mam problem , że nie mogę grać w trybie full screen , ponieważ wyskakuje mi komunikat na załączonym zdjęciu, a obraz jest lekko zamazany. wcześnie mogłem grać bez problemu. żeby nie było:) win update zrobione, najnowsze stery, bios, etc. system stawiałem dwa razy nic nie pomogło. kable od monitora zmieniane, tak samo , wejścia z hdmi na dvi itd. natywne odświeżanie mam 60hz. taki komunikat pojawia się tylko przy bf1. mogę grać tylko w trybie bez ramki lub w oknie, a jak wiadomo nie są to tryby dobre do komfortowej gry. dodam , że pod monitor też podłączam ps4 i śmiga wszystko bez problemów.
[url=https://postimg.org/image/8vz9p3rl7/][img]https://s9.postimg.org/z4aeehbov/IMG_0102.jpg[/img][/url]

First Lieutenant
First Lieutenant
Awatar użytkownika

Podziękował: 1 raz
Podziękowali: 7 razy
Nie wiadomo jaki komunikat ??? Nie wrzuciłeś dobrze screen'a

Major General
Major General
Awatar użytkownika

Podziękował: 13 razy
Podziękowali: 15 razy

First Lieutenant
First Lieutenant
Awatar użytkownika

Więc zacznijmy że : Komunikat oznajmia Sygnał wejścia poza zasięgiem zmniejsz rozdzielczość do..... . Zakładając, że kabel jest prawidłowo podłączony, karta graficzna podaje do monitora strumień sygnału przekraczający to, co może wyświetlić monitor. 2 główne przyczyny są takie, że użytkownik ustawił zbyt wysoką rozdzielczość lub częstotliwość pionową. Ponieważ oczywiście nie można wprowadzać zmian ustawień w grze a dotyczy to BF1 tylko jedynym rozwiązaniem jakie ja oczywiście widzę to: Wejdź ===> C:\Users\==>\???? ==>\Dokumenty ==>\Battlefield 1 ==>\settings i usuń wszystkie pliki które są twoimi ustawieniami w BF1

Ps: Znaki zapytania wstawiłem w ścieżce jako zamiennik dla twojej nazwy jako użytkownika. I poszukaj sterowników dla monitora :oko: może wydawać się śmieszne gdyż wiele osób nie instaluje ich a windows czasami nie znajduje prawidłowych sterowników i nadaje sterowniki dla monitora PnP a w sterownikach jest zapisane jakie masz możliwości dla swojego monitora ( rozdzielczość i odświeżanie ) :owned:

Tu masz przykład z sterownikami

{L_IMAGE}

a tu bez gdzie windows nadaje standardowe sterowniki

{L_IMAGE}

drodzy koledzy
mam wszystko poinstalowane co się da, w tym właśnie stery od monitora -są najnowsze. natywna rozdziałka dla monitora to właśnie 1980x1080 60hz, synchronizacja pionowa jest wyłączona.
folder z bf1 usuwałem, co więcej stawiałem system dwa razy i sciągałem grę od nowa .

First Lieutenant
First Lieutenant
Awatar użytkownika

Z tego co kojarzę to jeszcze synchronizacja plików jest i wybierasz czy z komputera czy z chmury

to jak ustawić synchronizację ? sprawdzałem w innej grze, tryb pełnoekranowy działa, tak samo jak w nowym cod:ww2

First Lieutenant
First Lieutenant
Awatar użytkownika

Tu ci przedstawiłem etapami:

1. PPM
{L_IMAGE}
2.
{L_IMAGE}
3.
{L_IMAGE}

nic to nie daje :/ podejrzewam , że to problem nvidii.

Second Lieutenant
Second Lieutenant
Awatar użytkownika

Podziękowali: 2 razy
Battlefield 1 czasem się kłóci z niektórymi kartami nvidii. Mój kupmel ma 780Ti i co jakiś czas grę wywala i wyskakuje komunikat, że karta została wyjęta ze slotu. Próbował wszystko, nic nie działa.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00