Dzisiaj jest 18 kwie 2024, o 17:37
Quick search
Forums: Topics: Users:

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Dysk padnięty?
Post: 13 gru 2017, o 21:04 
Offline
Second Lieutenant
Second Lieutenant
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lis 2017, o 19:16
Posty: 136
Podziękował: 1 raz
Podziękowali: 2 razy
Coś czuje, że mi dysk padł...
Wczoraj grałem z chłopakami i było wszystko ok. Dzisiaj włączam PC, a tu czarny ekaran i "no boot drive". W biosie na portach SATA dysk widnieje (foto), ale w boot priority go nie ma i nie mogę go wybrać. Dysk podłączyłem pod inny port SATA i bez zmian. Myślicie, że dysk padł, czy jest jakaś nadzieja?
{L_IMAGE}


Ostatnio zmieniony 13 gru 2017, o 21:47 przez Ozdrab, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: 13 gru 2017, o 21:20 
Offline
Master Aircrew
Master Aircrew
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 sty 2010, o 19:05
Posty: 1968
Lokalizacja: Studzienice(Pszczyna)
Podziękował: 3 razy
Podziękowali: 5 razy
Sprawdź na innym kompie bo może być problem z mobo.

_________________
{L_IMAGE}


Na górę
Post: 13 gru 2017, o 21:49 
Offline
Second Lieutenant
Second Lieutenant
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lis 2017, o 19:16
Posty: 136
Podziękował: 1 raz
Podziękowali: 2 razy
Szczerze mówiąc nie bardzo mam u kogo:) Ale coś pomyślę


Na górę
Post: 14 gru 2017, o 20:13 
Offline
Sergeant First Class
Sergeant First Class
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 lis 2013, o 19:27
Posty: 255
Lokalizacja: Ślunsk
Podziękowali: 2 razy
Miałem podobnie niedawno, zmieniłem kabel SATA i jest ok. Spróbuj na innym kablu SATA podpiąć, może to on jest winny (a kabel miałem w miare nowy, więc nie wiem jakim cudem sie zrypał).
PS. Planuję zmienić w przyszłym roku płytę, procek i pamięci na te co ty masz. podkręcałeś już może procek i pamięci? i czy robiłeś/dałeś zrobić delid?

_________________
{L_IMAGE}


Na górę
Post: 14 gru 2017, o 21:28 
Offline
Second Lieutenant
Second Lieutenant
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lis 2017, o 19:16
Posty: 136
Podziękował: 1 raz
Podziękowali: 2 razy
Jednak dysk wywaliło- nie dało się go nawet sformatować. Kupiłem nowy a tamten poszedł na gwarancję
Co do sprzętu to wcześniej miałem i5 4690k na płycie Asus i dużo ciężej się to podkręcało, żeby system był stabilny. Tutaj banalnie proste- dałem na razie 4.7ghz a napięcie zmniejszyłem bo fabryczne wydawało mi się za wysokie. Pamięć dałem na xmp. Wszystko stabilnie. Wzrost wydajności w Battlefieldzie ogromny, ale to jest specyficzna gra. Moim zdaniem na nią 4 rdzenie to za mało. Bardzo wysoki cpu% i przez to spadki fps


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl