Dzisiaj jest 12 gru 2024, o 11:43
Quick search
Forums: Topics: Users:

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Staff Sergeant
Staff Sergeant
Awatar użytkownika

Podziękowali: 4 razy
Najlepiej grać na małym DPI + niska czułość
Ja mam 800dpi + 10% w grze.
Na YT masz pełno filmików dotyczących czułości.
Musisz ustawić wszystko pod Siebie po testować różne ustawienia.
Masz przykładowe filmiki:

First Lieutenant
First Lieutenant
Awatar użytkownika

Podziękował: 1 raz
Podziękowali: 7 razy
Temat stary chyba jak multiplayer i odwiecznie zadawane pytanie jak ustawić mysz :szczerbaty:

Więc na wstępie napiszę ci że można pokierować się ustawieniami kolegi ale to nie koniecznie będą one trafne. Dlaczego ?? Ponieważ ustawienia myszki są indywidualną sprawą . Czemu tak jest ??? A dlatego że mamy 3 grupy ludzi ( graczy ) których dzielimy na Low Sens , Medium Sens i High Sens. Co to znaczy !!

Low Sensitivity - Niska czułuść ( zakres DPI 400 - 800 )

Medium Sensitivity - Średnia czułość ( zakres DPI 900 - 1200 )

High Sensitivity - Wysoka Czułość ( zakres DPI 1300 - 6000 )

Co to jest DPI ??

Czyli Dots per Inch - tłumacząc ==> Punkty na cal , jednym słowem im wyższe DPI tym większa prędkość przesuwania kursora.

Jest jeszcze bardzo ważne ustawienie w nowych myszkach Hz. Co to jest ??

Hz oznacza częstotliwość przesyłania pozycji myszki. Im szybciej tym lepiej, bo mniejszy czas reakcji co szczególnie ważne w FPS'ach.

Są 4 zakresy 125 , 250 , 500 , 1000 . Ja osobiście gram na 1000 Hz ale znam graczy którzy grają na 500 Hz .

Więc Hz bardzo ważna sprawa a co do DPI to już kwestia dopasowania i swojego wyboru.

Co mogę ci doradzić :fiu: Ustaw myszkę centralnie na podkładce i jednym ciągłym ruchem przesuń do krawędzi podkładki nie odrywając ręki ani myszki od podłoża i w tym czasie postać w grze powinna się obrócić o 180 stopni.

Ja sam gram na 1000 hz tak jak wcześniej wspomniałem i mam 800 DPI ale ja jestem low sens :buhehe: a w samej grze mam ustawione na suwaku wartość 7

A co do podpowiedzi graj na low sens lub high jest dla mnie Bzdurą !!!!! Bo nie każdy potrafi zaakceptować będąc high sens przejście na low lub odwrotnie. Choć nie ukrywam i jest to sprawdzone niskie DPI większa precyzja nie szybkość !!!!

A także podpowiedzi żeby w windzie ustawić wartość 6/10 to też Bzdura !!!! Dlaczego ??? To już wyjaśniam:

Żadne nowe tytuły nie korzystają z tych ustawień myszki, które zastosowaliśmy w Windowsie. Ustawienie w systemie Windows będzie jednak dawać wydajność na poziomie najbliższym do 1:1 między danymi z myszką i sposobem przesuwania kursora w systemie operacyjnym. To prawda, że w powszechnym użytkowaniu myszy w systemie Windows, to najlepsze ustawienie.

Ale do gier? To ustawienie nie będzie miało znaczenia w ogóle. Większość wykorzystuje dla kontroli myszy własny plik z konfiguracją w tym zakresie, a nie ( WM_Input ), co oznacza, że omijają ustawienia czułości myszy w systemie Windows. Nie ma nic złego w ustawieniu prędkości wskaźnika systemu na 6/11, ale w grach wypuszczonych w ciągu ostatnich 15 lat jest mało prawdopodobne, by coś miało się zmienić.

Ps: A tu taka mała gierka na refleks :tak: ===> Click

Podziękowali: 5 razy
Ja gram na 400DPI / 1000Hz i 4% czułości :P

First Lieutenant
First Lieutenant
Awatar użytkownika

Podziękował: 7 razy
Podziękowali: 2 razy
co prawda w BF nie gram, ale ja osobiście jestem mega very low :) gram na 400-500 dpi w shooterach (wszystkich) + czułość ustawiona w grze tak aby ruch nadgarstka lewo max i do prawej max (nie odrywając go od podkładki) dawał 90 stopni :)

Osobiście polecam na niskie DPI i mały sens w grze - dużo większa precyzja, szczególnie na średni i daleki dystans, co w BF powinno się sprawdzić ;) wymaga to trochę pogrania i przyzwyczajenia, ale efekty przyjdą z czasem.

w sumie Wolwik wyczerpał temat.

:)

Corporal
Corporal

Podziękował: 3 razy
Dziękuje za odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie jakie dpi ? :tak: :papa:

Podziękowali: 5 razy
6/11 w widnowsie z odznaczonym zwiększaniem precyzji / 400 dpi / 7% sens w grze

Podziękował: 4 razy
Przegrane najlepsze lata z najlepszym skillem na myszce 400 dpi ( ponadczasowa IE 3.0 ) i czuloscia 0,5 - 0,3 ( czyli ustawiajac myszke na srodku podkladki robiac obrot 180stopni wykonywalem 3 szybkie ruchy w dany bok podkladki). Jesli chodzi o mnie, lepszy aim = jak najmniejsza czulosc.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00