[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 113: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
Zakupy nowych słuchawek - Strona 2 - 1stCav eSport Club

Dzisiaj jest 14 wrz 2024, o 01:27
Quick search
Forums: Topics: Users:

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
Master Aircrew
Master Aircrew
Awatar użytkownika

Podziękował: 3 razy
Podziękowali: 5 razy
Ostatni post z poprzedniej strony :

Moim skromnym zdaniem kupowanie słuchawek typu cloud, razer, stellseries to dopłacanie do marki, miałem już jedne gajmingowe słuchamy od plantronica właśnie z 7.1 cyfrowym i muszę powiedzieć że lepiej kupić od kogoś co zna się na dźwięku a nie na sprzęcie dla graczy. AKG, Pionier, sennheiser. Co do superluxów mogę powiedzieć że jest to taiwańska firma która wykupiła patenty od AKG i innych firm ulepszyła i wpakowała w swoje produkty nie zabijając ich przy okazji ceną. Mam superluxy 3 lata i po za pilotem na kablu który faktycznie składał jakiś chińczyk co miał zły dzień nie mogę złego słowa powiedzieć. Cena w dniu zakupu 260 PLN. Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć jeszcze aby unikać słuchawek z plastikowym pałąkiem od zakładania i ściągania po prostu pęka nie wspominając już o nagłym wytrącaniu energii kinetycznej na podłodze.

EDIT 1. WiŚnia podał fajny link jak wybierałem superluxy sugerowałem się ich opiniami i się nie zawiodłem.

Corporal
Corporal
Awatar użytkownika

Podziękował: 12 razy
Ja w sumie i tak najbardziej polecam swoje, czyli Sennheiser Game Zero. A co do cloudów to słyszałam, że nie są takie złe, 1 jak i 2.

1 są zdecydowanie lepsze niż 2 ;)
A co do tych Senków Game Zero to najlepsze z takich gamingowych :)

Master Aircrew
Master Aircrew
Awatar użytkownika

Staff Sergeant
Staff Sergeant
Awatar użytkownika

Podziękowali: 4 razy
Za te 900 szekli to ma dobra karte dźwiękową i słuchawki, wszystko to będzie o wiele lepiej grało niż te wszystkie gamingowe.

Captain
Captain
Awatar użytkownika

Swego czasu jak jeszcze siedziałem "w branży" muzycznej, miałem Sennheiser HD 25 II... były nie do *********, tak dobrze grały. Ale niestety 800 czy 900 zł to za dużo, więc chyba dobrym wyjściem będzie tak jak mówicie :

Asus Xonar DG + SUPERLUX HMC631-R . Nowy sprzęt z dostawą wyjdzie 400 zł.

Teraz pytanie techniczne : Co z tym magicznym 5.1 czy 7.1, czy to nie jest jakaś bajka czy rzeczywiście daje to jakieś wrażenie?

Czy może macie inne propozycje na fajny zestaw?

Czy np. karta + słuchawki 5.1? (Jeśli tak to co w możliwej cenie :/)?

Prawdziwe 5.1 ma po 3 głośniki w muszli i różnica jest bo posiadam takie słuchawki ale uszkodzone :/
Asus Xonar DG + Superluxy powinny tobie styknąć i będziesz zadowolony ;)

Wing Commander
Wing Commander
Awatar użytkownika

Podziękował: 7 razy
Nie będę komentował innych propozycji bo życie to sztuka wyboru, a wybór jest często kwestią gustu, a o gustach się nie dyskutuje, jednak kilka miesięcy temu przerabiałem problem wymiany słuchawek i karty dźwiękowej i pozwolę podzielić się swoimi spostrzeżeniami i wyborem.

Poprzedni sprzęt:
Sennheiser Communications PC350
{L_IMAGE}

Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro
{L_IMAGE}

i o tyle o ile śmiało mogę polecić PC-350 i jej następne pokolenia to Creative od wydania Windows 10 strasznie mnie rozczarowało brakiem wsparcia i jakością oferowanych sprzętów.

A teraz w kwestii zmiany, wniknęła ona z dwóch względów, wyeksploatowaniem 6 letnich 350 mimo iż nadal działają i chęcią odejścia z mikrofonem nieco dalej od ust (przeszkadzał w piciu "herbaty" i jedzeniu chipsów)

Wybór padł na:
Sennheiser HD 598 7.1 (najaniej znalazłem w RTVAGD za 649zł, wiem tanie nie są)
{L_IMAGE}

Novox NC-1
{L_IMAGE}

STRIX RAID PRO
{L_IMAGE}

Z całej konfiguracji jestem bardzo zadowolony,
- słuchawki rewelacja w jakości odtwarzanego dźwięku jak i komfortu pracy (miałem wcześniej przez 5 min na głowie jakieś wypasione kingstony HyperX Cloud Revolver HX-HSCR-BK/EM Słuchawki z mikrofonem ale w trybie ekspresowym wróciły do hurtowni)
- mikrofon aktywny (z fantomem) ulokowany obok monitora zbiera to co ma zbierać, no chyba, że żona wpadnie z jakąś ważną wiadomością to wtedy rożnie bywa :-)
- karta dźwiękowa rewelacja z uwagi na zakres regulacji możliwości wykonania i ma nawet jakąś dziwną funkcję (sonar dźwiękowy czy jakoś tak)

To tak w telegraficznym skrócie.

P.S> mogę jeszcze śmiało pochwalić pewne głośniki gdyż ostatnio pozbyłem się Logitech Z-5500 THX na rzecz HARMAN KARDON SoundSticks III 2.1 i mimo że to nie 5.1 to jakość odtwarzanej muzyki wymiata.
{L_IMAGE}

Ostatnio zmieniony 30 cze 2017, o 07:12 przez Nexus, łącznie zmieniany 1 raz.

Master Aircrew
Master Aircrew
Awatar użytkownika

7.1 i 5.1 w gamingowych słuchawkach jest generowane cyfrowo, a dźwięk z sprzętu wychodzi analgowo co za tym idzie mamy oszukane 5.1 które potrafi przekłamywać w pozycjonowaniu, mało tego gamingowe słuchawy maja podbity bass co często zagłusza inne dźwięki w grze, sens cyfrowego 5.1 ma się dobrze w momencie gdy są spełnione 3 warunki: 1. gra wspiera cyfrowe 5.1 2. masz kartę z cyfrowym wyjściem dźwięku najczęściej USB 3. słuchawki są wykonane w cyfrowej jakości dźwięku a nie wymuszone programowo. W xonarze też jest opcja dolby 5.1 tylko to jest to owe wymuszone programowo 5.1 dla słuchawek analogowych. Jak się mylę to poprawić, KFC był swego czasu dobry w te klocki i wszystko fajnie tłumaczył.

Wing Commander
Wing Commander
Awatar użytkownika

Podziękował: 7 razy
Nie wiem ile w tym marketingowego szumu ale może warto poczytać ot choćby z czystej ciekawości....

https://www.asus.com/pl/Sound-Cards/STRIX-RAID-PRO/

Captain
Captain
Awatar użytkownika

Nexus - Karta super, ale ona sama wyczerpuje praktycznie mój budżet :D A w chwili obecnej to zaczęło się gdzieś do 200, teraz już 400 itd.... więc muszę przystopować bo Twoje rozwiązanie, choć bardzo fajne i bardzo mi się podoba, trochę ponad 1000 zł :(

Więc chyba pokuszę się na to rozwiązanie o którym wspomniałem wcześniej.
Szału jakiegoś nie szukam za cholerę pieniędzy. Do luźnego wieczornego grania pewnie mi wystarczy to co pisaliście :)

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00