Dzisiaj jest 25 kwie 2018, o 04:10
Quick search
Forums: Topics: Users:

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Post: 19 gru 2017, o 22:14 
Offline

Rejestracja: 28 gru 2016, o 21:18
Posty: 0
witam,
sprzęt: i5-6600, 16gb ddram, palit gtx 1060 6gb, monitor asus mx25h, win 10 pro x64

otóż mam problem , że nie mogę grać w trybie full screen , ponieważ wyskakuje mi komunikat na załączonym zdjęciu, a obraz jest lekko zamazany. wcześnie mogłem grać bez problemu. żeby nie było:) win update zrobione, najnowsze stery, bios, etc. system stawiałem dwa razy nic nie pomogło. kable od monitora zmieniane, tak samo , wejścia z hdmi na dvi itd. natywne odświeżanie mam 60hz. taki komunikat pojawia się tylko przy bf1. mogę grać tylko w trybie bez ramki lub w oknie, a jak wiadomo nie są to tryby dobre do komfortowej gry. dodam , że pod monitor też podłączam ps4 i śmiga wszystko bez problemów.
[url=https://postimg.org/image/8vz9p3rl7/][img]https://s9.postimg.org/z4aeehbov/IMG_0102.jpg[/img][/url]


Na górę
Post: 20 gru 2017, o 00:11 
Offline
First Lieutenant
First Lieutenant
Awatar użytkownika

Rejestracja: 4 kwie 2009, o 20:44
Posty: 1325
Lokalizacja: Bytom
Podziękował: 1 raz
Podziękowali: 7 razy
Nie wiadomo jaki komunikat ??? Nie wrzuciłeś dobrze screen'a

_________________
Obrazek


Na górę
Post: 20 gru 2017, o 00:21 
Offline
Major General
Major General
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 sty 2013, o 18:18
Posty: 2682
Lokalizacja: Sandomierz
Podziękował: 10 razy
Podziękowali: 14 razy
Wo1v3rin3 pisze:
Nie wiadomo jaki komunikat ??? Nie wrzuciłeś dobrze screen'a


Udało mi się go odgrzebać :szeroki:

Obrazek

_________________
Obrazek


Na górę
Post: 20 gru 2017, o 02:21 
Offline
First Lieutenant
First Lieutenant
Awatar użytkownika

Rejestracja: 4 kwie 2009, o 20:44
Posty: 1325
Lokalizacja: Bytom
Podziękował: 1 raz
Podziękowali: 7 razy
Więc zacznijmy że : Komunikat oznajmia Sygnał wejścia poza zasięgiem zmniejsz rozdzielczość do..... . Zakładając, że kabel jest prawidłowo podłączony, karta graficzna podaje do monitora strumień sygnału przekraczający to, co może wyświetlić monitor. 2 główne przyczyny są takie, że użytkownik ustawił zbyt wysoką rozdzielczość lub częstotliwość pionową. Ponieważ oczywiście nie można wprowadzać zmian ustawień w grze a dotyczy to BF1 tylko jedynym rozwiązaniem jakie ja oczywiście widzę to: Wejdź ===> C:\Users\==>\???? ==>\Dokumenty ==>\Battlefield 1 ==>\settings i usuń wszystkie pliki które są twoimi ustawieniami w BF1


Ps: Znaki zapytania wstawiłem w ścieżce jako zamiennik dla twojej nazwy jako użytkownika. I poszukaj sterowników dla monitora :oko: może wydawać się śmieszne gdyż wiele osób nie instaluje ich a windows czasami nie znajduje prawidłowych sterowników i nadaje sterowniki dla monitora PnP a w sterownikach jest zapisane jakie masz możliwości dla swojego monitora ( rozdzielczość i odświeżanie ) :owned:


Tu masz przykład z sterownikami

Obrazek

a tu bez gdzie windows nadaje standardowe sterowniki

Obrazek

_________________
Obrazek


Na górę
Post: 20 gru 2017, o 19:16 
Offline

Rejestracja: 28 gru 2016, o 21:18
Posty: 0
drodzy koledzy
mam wszystko poinstalowane co się da, w tym właśnie stery od monitora -są najnowsze. natywna rozdziałka dla monitora to właśnie 1980x1080 60hz, synchronizacja pionowa jest wyłączona.
folder z bf1 usuwałem, co więcej stawiałem system dwa razy i sciągałem grę od nowa .


Na górę
Post: 20 gru 2017, o 19:35 
Offline
First Lieutenant
First Lieutenant
Awatar użytkownika

Rejestracja: 4 kwie 2009, o 20:44
Posty: 1325
Lokalizacja: Bytom
Podziękował: 1 raz
Podziękowali: 7 razy
Z tego co kojarzę to jeszcze synchronizacja plików jest i wybierasz czy z komputera czy z chmury

_________________
Obrazek


Na górę
Post: 20 gru 2017, o 21:04 
Offline

Rejestracja: 28 gru 2016, o 21:18
Posty: 0
to jak ustawić synchronizację ? sprawdzałem w innej grze, tryb pełnoekranowy działa, tak samo jak w nowym cod:ww2


Na górę
Post: 21 gru 2017, o 01:46 
Offline
First Lieutenant
First Lieutenant
Awatar użytkownika

Rejestracja: 4 kwie 2009, o 20:44
Posty: 1325
Lokalizacja: Bytom
Podziękował: 1 raz
Podziękowali: 7 razy
Tu ci przedstawiłem etapami:

1. PPM
Obrazek
2.
Obrazek
3.
Obrazek

_________________
Obrazek


Na górę
Post: 22 gru 2017, o 20:25 
Offline

Rejestracja: 28 gru 2016, o 21:18
Posty: 0
nic to nie daje :/ podejrzewam , że to problem nvidii.


Na górę
Post: 27 gru 2017, o 21:55 
Offline
Second Lieutenant
Second Lieutenant
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lis 2017, o 19:16
Posty: 130
Podziękował: 1 raz
Podziękowali: 1 raz
Battlefield 1 czasem się kłóci z niektórymi kartami nvidii. Mój kupmel ma 780Ti i co jakiś czas grę wywala i wyskakuje komunikat, że karta została wyjęta ze slotu. Próbował wszystko, nic nie działa.

_________________
Obrazek
Obrazek


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl